Härkämäistä voimaa

Urheilijaesittely

Nimi: Mika ”El Toro” Törrö
Syntynyt: 1979
Pituus: 205 cm
Paino: 175 kg
Kotipaikka: Kontiolahti, Pohjois-Karjala
Mieliruoka: Riisi, kasvikset, liha (pihvit). Kolme lämmintä ateriaa päivässä
Mielijuoma: Itse tehdyt smoothiet, vesi
Voimamies-kisahistoria: Voimamiesharjoittelun aloitus helmikuussa 2017. Ensimmäiset kisat vappuna 2017.
Saavutukset: Suomen Vahvin Mies voittaja 2018. 2019 ja 2020. Sijoitukset Strongman Champions Leaguen (SCL) kisoissa: SCL Romania (2017): 7. sija; SCL Finnish Open Liperi (2017): 6. sija; SCL Norja (2018): 6. sija; SCL Norja (2019): 3. sija; SCL Norja (2020): 3. sija; SCL Saksa (2018) 8. sija; SCL Merikarvia (2018): 9. sija; SCL Finnish Open Kokkola (2018) 3. sija.
Tuloksia: Maastanosto 350 kg, tukki 162 kg, etukyykky 240 kg, penkkipunnerrus 205 kg.
Tavoite: Maailman vahvin mies -titteli

Lue ja kuuntele lisää

Ajankohtaista

HÄRKÄ — VANGISTA VAHVIMMAKSI, MIKA TÖRRÖN ELÄMÄNKERTA

Osta kirja tästä - Docendo

Osta äänikirja tästä - Docendo

Päihteitä, väkivaltaa ja vankilakierre. Mika Törrö nousi 35-vuotiaana jaloilleen ja kamppailee nyt maailman vahvimpia vastaan. Huima selviytymistarina miehestä, joka ei suostunut antamaan periksi.

Mika Törrö on maamme tällä hetkellä menestynein ja kaikkien aikojen kookkain voimamies, joka voitti syksyllä 2020 kolmannen kerran Suomen vahvin mies -kilpailun ja on sijoittunut Strongman Champion Leaguen kilpailuissa kärkeen, vetänyt rekkaa, nostanut etukyykyssä 240 kiloa ja suomalaisittain painavimman kivisarjan koskaan.

Mika ”El Toro” Törrö ei ole saavuttanut asemaansa helpolla. Hänen elämänsä alkupuolen täyttivät päihteet ja väkivalta - ensimmäiset karut kokemukset hän joutui kokemaan jo kohdussa.

Vuonna 1979 syntyneen miehen maailmakuva kasvoi vinoon. Mika joutui valitsemaan, alistuuko väkivallan uhriksi vai tuleeko hänestä itsestään väkivaltainen. Herkkä adhd:stä ja rajatilahäiriöistä kärsivä poika yritettiin istuttaa yhteiskuntaan väkisin: Mika joutui lastenkotiin ja nuorisokotiin, ajautui päihteiden sekakäyttöön ja lopulta vankilakierteeseen.

Härkä on raju kurkistus elämään, jota tavallinen ihminen näkee yleensä vain elokuvissa tai rikosuutisten otsikoissa. Samalla kirja kuitenkin kertoo selviytymistarinan, joka on vertaansa vailla. Miten syrjitystä laitapuolen kulkijasta kasvaa sympaattinen, kovatasoinen ja isojen kansanjoukkojen ihailema urheilija, joka kiertää ympäri maailmaa ottamassa mittaa planeetan kovimmista miehistä?

Kuvagalleria