05.05.2022

Suomalaisedustus maailman vahvin mies -kisassa ensimmäisen kerran yhdeksään vuoteen

Neljä kertaa peräkkäin Suomen vahvimmaksi mieheksi kruunattu Mika ”El Toro” Törrö pääsee elämään unelmaansa maailman vahvin mies -kilpailussa USA:ssa. ”Kyynelet silmissä katsoin kisakutsua”, 42-vuotias joensuulainen sanoo.
Kuva tulossa

STT

Suomen vahvimmasta miehestä, joensuulaisesta Mika ”El Toro” Törröstä tulee kahdestoista suomalainen, joka pääsee kilpailemaan maailman vahvimman miehen tittelistä.

Maailman vahvimmat kokoontuvat USA:n Kaliforniaan toukokuun lopussa.

”Kutsu on ollut isoin unelma siitä asti, kun aloitin kisaamisen. Kyynelet silmissä katsoin kisakutsua, että onko tämä totta. Pitää olla kiitollinen siitä, että elämässä tapahtuu tällaisia huippujuttuja”, yli kaksimetrinen pohjoiskarjalaisjätti sanoo.

Nummiston, Suonenvirran, Kirin ja Aholan jäljillä

Edellinen suomalainen maailman vahvin mies -kisassa on vuosina 2011 ja 2013 tapahtumaan osallistunut Juha-Matti Järvi. Muut suomalaisedustajat ovat vuodesta 1986 lähtien olleet Ilkka NummistoMarkku SuonenvirtaIlkka KinnunenRiku KiriJouko AholaJanne VirtanenTomi LottaJorma OjanahoMarko Varalahti ja Juha-Matti Räsänen.

”Vielä ei olla kisapaikalla, mutta unelma on nyt erittäin lähellä. Amerikassakaan en ole vielä päässyt käymään, joten innoissani odotan reissua”, Törrö sanoo.

Tavoitteena finaalipaikka

Kisakutsun on saanut 30 osallistujaa eri puolilta maailmaa. Heidät jaetaan viiteen alkulohkoon. Kustakin lohkosta kaksi parasta jatkaa finaaliin.

”Kisa tulee olemaan todella kova, mutta en lähde nöyristelemään. Tavoite on päästä ensin oman alkulohkon kakkoseksi ja siitä finaaliin.”

Alkulohkon viidestä ensimmäisestä koitoksesta Törrö nostaa vahvoiksi lajeikseen lastauksen, autonkannon sekä murskauspallon pidon.

”Murskauspallon pidossa minulla on hyvät mahdollisuudet lajivoittoon. Maastaveto ja tukkipunnerrus ovat heikompia lajeja, mutta yritän niissäkin jättää muutamia kilpailijoita taakseni.”

----

INFO: World’s Strongest Man 2022

Mika Törrön kisamatkaa ja World’s Strongest Man -kilpailun taivalta voi seurata sosiaalisen median kanavissa:

  • Kisajärjestäjän kanavat nähtävillä tapahtuman nettisivuilla 
  • Mika Törrön omissa kanavissa, Instagram: strongmanmikatorro, Facebook: Voimamies Mika"el toro"Törrö @mikatorrokontilahti
  • YouTube-kanavalla ”Jesse Pynnönen”