10.11.2021

SCL-finaalit Turkissa: Mika Törrö ja Johan Espenkrona Pohjoismaiden ainoat edustajat

Voimamiesurheilun kansainvälinen kausi huipentuu Strongman Champions Leaguen finaaleihin Turkin Alanyassa 13.-14. marraskuuta. Mukana kilpailemassa ovat vuoden aiemmista tapahtumista eniten pisteitä saaneet urheilijat. Suomen ainoa edustaja on nelinkertainen Suomen vahvin mies Mika ”El Toro” Törrö Kontiolahdesta.
Kuva tulossa

Tiedote 10.11.2021

Strongman Champions Leaguen finaaleihin Turkin Alanyassa on kutsuttu kymmenen kiertueella eniten pisteitä kerännyttä urheilijaa. Lisäksi isäntämaa Turkki tuo viivalle kaksi omaa edustajaansa villillä kortilla.

Finaalikilpailun voittaja kruunataan Strongman Champions Leaguen voittajaksi 2021. Pohjoismaita finaaleissa edustavat Ruotsin Johan Espenkrona sekä Suomen Mika Törrö.

—Tänä vuonna kiertue alkoi koronan takia vasta kesällä. Kesälle ja syksylle ajoitetuista kilpailuista osallistuin vain kolmeen, mutta niistäkin kertyneet pisteet riittivät hyvin finaalipaikkaan. Imatran osakilpailun voitto heinäkuussa toi parhaat pisteet, seitsemänneksi eniten pisteitä kerännyt Törrö sanoo.

Hiekkarannalta kaupungille  

Turkin etelärannikolla sijaitsevassa lomakohteessa Alanyassa kilpailijat kokoontuvat ensimmäisenä finaalipäivänä hiekkarannalle. Siellä ohjelmassa on kolme lajia: blokkipunnerrus, Husafell-kilven kanto sekä luonnonkivien nosto.

Sunnuntain lajit rekanveto, autonperän maastaveto sekä lastaus kilpaillaan kaupunkiympäristössä.

—Finaalin lajit ovat minulle hyvät. Ensimmäisen päivän blokkipunnerrus on paras punnerrusmuoto, joka minulle voi tulla. Siinä painot eivät ole älyttömän kovia, mutta laji on todella haastava. Luonnonkivien nosto ja rekanveto ovat muita suosikkejani, ja viimeinen laji lastaus on myös hyvä, Törrö sanoo.

Edellisen kerran finaaleissa kaksi vuotta sitten Törrön suoritukset jäivät kaivelemaan kontiolahtelaista. Hän sijoittui silloin kymmenenneksi.     

—Vaikea sanoa tässä porukassa mitään sijoitustavoitteita etukäteen. Viiden sakkiin olisi upea päästä, mutta siellä on kovia kavereita vastassa.

Pahimpina kilpakumppaneinaan Törrö pitää kiertueella eniten pisteitä keränneitä Hollannin Kelvin De Ruiteria, Irlannin Sean O’Hagania sekä Latvian Dainis Zakerista ja Aivars Smaukstelista.  

—Haetaan parempaa sijoitusta ja parempia suorituksia kuin kaksi vuotta sitten.

Lepoa ennen uutta kautta

Törrön kilpailukausi päättyy Alanyan kisaan. Sen jälkeen on edessä lepokausi ennen harjoittelun aloittamista seuraavaa kautta varten.

Törrö aikoo tuttuun tapaan kilpailla ja menestyä Strongman Champions Leaguen kilpailuissa.

—Toivotaan, että nyt saadaan tapahtumien järjestämisen osalta ensimmäinen ehjä kausi parin koronavuoden jälkeen.

Kotimaassa Törrön katseet on suunnattu erityisesti elokuun Suomen vahvin mies -kilpailuun, missä hänellä on mahdollisuus tehdä suomalaisen voimamiesurheilun historiaa.

 —Yksi kauden suurimmista tavoitteista on saada titteli viidennen kerran, mikä olisi ennätys lajissaan.  

----

INFO: STRONGMAN CHAMPIONS LEAGUEN FINAALIT TURKISSA 13.-14.11.2021

  • Kuusi lajia kahden päivän aikana
  • Mukana 10 eniten pisteitä aiemmista kiertueen tapahtumista kerännyttä urheilijaa sekä isäntämaa Turkin kaksi edustajaa
  • Järjestäjän ennakkotiedote finaalista.