14.09.2021

Mika Törrö haastaa Hollannin Kelvin de Ruiterin rekanvedon MM-kisoissa

Suomen ainoa edustaja rekanvedon MM-kisoissa, Mika ”El Toro” Törrö, haluaa kirkastaa kahden vuoden takaisen pronssimitalinsa.
Kuva tulossa

Rekanvedon MM-kisoissa osallistujat vetävät rekkoja kolmella eri tekniikalla: pelkästään valjaiden avulla, valjaiden ja köyden avulla sekä istualtaan köydellä. Kolmen lajin yhteispisteet ratkaisevat voittajan.

—Valjaiden ja köyden kanssa vedettävän rekan paino on perinteisesti ollut 25 tonnin paikkeilla ja muissa lajeissa 15 tonnin luokkaa, sanoo ainoana suomalaisena tapahtumassa kilpaileva, nelinkertainen Suomen vahvin mies Mika ”El Toro” Törrö.

Hollannin de Ruiter ennakkosuosikki

Törrö sijoittui edellisissä MM-kisoissa 2019 kolmanneksi Hollannin Kelvin de Ruiterin ja Irlannin Sean O’Haganin jälkeen. de Ruiter vei mestaruuden liki maksimipistein.

Törrö lähtee kirkastamaan pronssisijoitustaan.

—Aina lähdetään taistelemaan voitosta. Minimitavoite on päästä podiumille. Tiukkaa tulee olemaan, kun O’Hagankin on kehittynyt ja ollut hirveässä kunnossa.

Törrön mahdollisuuksia lisäävät aiempaa paremmat harjoitusmahdollisuudet. Kontiolahtelaisella on viime aikoina ollut mahdollisuus päästä vetämään yhteistyökumppanin rekkaa aina halutessaan.

—Rekkoja ei ihan noin vaan voi lähteä vetämään. Salilla voi tehdä simuloivia harjoituksia, ja meilläkin on salilla kelkka, jolla voi vetoja treenata, kun saadaan porukkaa kelkan kyytiin.

”Kaikista raskain laji”

Rekanvedossa urheilijat saavat suoritukseen useimmiten minuutin verran aikaa. Törrö pitää lajia voimamiesurheilun raskaimpana koitoksena.

—Siinä on tehtävä hommia koko kropalla varpaista päähän asti, eikä ole mahdollisuutta hetkenkään lepoon. Ensimmäiset 10-20 sekuntia voi tuntua mukavalta, mutta kun hapot sitten iskevät, niin tulee mieleen että ’huh huh, näinköhän maaliin päästään'. Tämä on lajeista kaikkein raskain.

----

Rekanvedon MM-kisat 2021

Paikka: Kiova, Ukraina
Aika: Sunnuntai 19.9.2021
Osallistujat: 12 osallistujaa kutsukilpailuna, mukana mm. vuoden 2019 kisojen voittajakolmikko Hollannin Kelvin de Ruiter, Irlannin Sean O’Hagan ja Suomen Mika Törrö.