Voimamiesurheilun masters-luokka: Mika ”El Toro” Törrö MM-kisojen kuudes

Menestystä voimamiesurheilun masters-luokan MM-kisoissa Irlannin Belfastissa.
Kuva tulossa

Tiedote 27.5.2019

Kontiolahtelainen Mika ”El Toro” Törrö sijoittui viikonloppuna kuudenneksi voimamiesurheilun masters-ikäluokan (yli 40-vuotiaat) MM-kisoissa Irlannin Belfastissa.

Kaksipäiväisessä kisassa ainoana suomalaisena esiintynyt Törrö voitti lauantaina oman alkulohkonsa ja selvitti tiensä sunnuntain finaaliin. Seitsemän miehen alkulohkossa Törrö voitti neljästä lajista kaksi ja oli kahdessa lajissa toinen.

—Kropassa oli lauantaina hyvät tuntemukset ja olo rauhallinen – oli hyvä tunne kisata. Yleisö tykkäsi ja itsekin nautin, Törrö kertaa lauantain tunnelmaa.

USA:n suosikki veti voiton

Finaalipäivänä ensimmäisen päivän tulokset nollattiin, ja kaikki kilpailijat lähtivät kisaan tasapisteistä. Törrö tiesi odottaa päivästä vaikeaa, koska mukana oli kaksi lajia, jotka eivät kuulu hänen vahvuuksiinsa.

—Punnerrusyhdistelmään ja rekan vetoon en ollut tyytyväinen. Punerrukset menivät suhteellisen huonosti ja rekan vedossakin jäin siitä, mihin luulin pääseväni. Rekan työnnössä olin toinen.

Ennakkosuosikkeihin kuulunut USA:n Ken McClelland vei kisan voiton ennen Saksan Reinhard Meieria ja Ukrainan Konstantine Illiniä. Törrö sijoittui tiukassa kisassa lopulta kuudenneksi.

—Jäin viidennestä sijasta yhden pisteen päähän enkä palliltakaan kovin montaa pistettä. Parissa lajissa kun olisin onnistunut paremmin, podiumille olisi ollut mahdollisuus.

MM-kisojen ensikertalainen oli kuitenkin tyytyväinen kisamatkaansa.

—Suorituksiin pitää kokonaisuutena olla tyytyväinen. Kokemus oli erittäin hieno ja yleisö aivan mahtavaa. Tavoitteena oli olla viiden joukossa, mutta ensi kerralla sitten.

Törrön kisakausi jatkuu Strongman Champions Leaguen osakilpailuilla Hollannissa 15.6. ja Venäjällä 20.7. Yksi Törrön päätavoitteista kaudella 2019 on 3.-4. elokuuta pidettävä Strongman Champions Leaguen osakilpailu Joensuussa, missä hän pääsee kilpailemaan kotiyleisönsä edessä.