22.07.2020

Suomen vahvin mies Mika ”El Toro” Törrö kiertueelle uran parhaassa kunnossa

Kansainväliset voimamieskisat alkavat tauon jälkeen.
Kuva tulossa

Tiedote 22.7.2020

Suomen vahvimman miehen titteliä kantava Mika "El Toro" Törrö palaa kansainvälisiin kisoihin Strongman Champions Leaguen kisassa 1.8. Joensuussa. Korona-kisatauon aikana Törrö on päässyt uransa parhaaseen kuntoon.

Maailman suurin voimamieskilpailujen sarja Strongman Champions League käynnistyy elokuun alussa Joensuun torilla. Yksi tapahtuman kotimaisista kilpailijoista, Suomen vahvin mies Mika Törrö, odottaa innokkaana korona-kisatauon päättymistä ja kisakauden aloitusta Joensuussa.
 
─ Viime vuoden kisassa yleisön kannustus oli ihan käsittämätöntä. Sellaista, jota en ole missään muualla vielä kokenut. Unelma olisi päästä palkintopallille kotiyleisön edessä, paljon Joensuussa harjoitteleva ja Kontiolahdella asuva Törrö sanoo.    
 
Onnistunut harjoittelu virittänyt kisakunnon
 
Korona muutti Törrön ja muiden voimamiesurheilijoiden alkuvuoden kalenterin. Tammikuussa Törrö osallistui Norjassa järjestettyyn Strongman Champions Leaguen ensimmäiseen osakilpailuun. Seuraavat viisi tapahtumaa kuitenkin siirrettiin tai peruttiin koronan myötä.
 
Törrö on hyödyntänyt kisatauon ja harjoitellut onnistuneesti. Tuloksena mies on paremmassa kunnossa kuin kertaakaan aiemmin.
 
─Olen saanut treenata ja palautua kaikessa rauhassa. Kehitystä on tullut kaikissa lajeissa, ja eteenpäin on menty. Tuntuu paljon paremmalta kuin vuosi sitten.
 
Hyvää kisakuntoa ennustava tulos saatiin jo kesäkuun lopussa, kun Törrö teki uuden Suomen ennätyksen. 205-senttinen Törrö heitti Kontiolahdella käydyssä kisassa viisi painavaa säkkiä 15 sekunnissa neljä metriä korkean esteen yli. Säkeistä painavin painoi 30 kiloa.  
 
Jännitys iskee kisa-aamuna
 
Vuodesta 2017 Strongman Champions Leaguen osakilpailuja vuodesta 2017 kiertänyt Törrö toivoo, että yleisö löytää Joensuun torilla kannustamaan Törrön lisäksi joensuulaista Matti Lehikoista, turenkilaista Antti Mourujärveä sekä yhdeksää muista maista saapuvaa jättiä.
 
─Jännitys iskee vasta kisa-aamuna ja kestää ensimmäisen lajiin alkuun, kun saadaan homma käyntiin. Yleisön kannustus on se, joka auttaa keskittymään ja pusertamaan viimeisetkin voimat suorituksiin.   
 
Lisätietoja:
Urheilijaesittely: https://mikatorro.fi/esittely
Facebook: facebook.com/mikatorrokontilahti  
Instagram: stronmanmikatorro


Strongman Champions League Joensuun torilla 1.8.2020

Tapahtuma Joensuun torilta televisioidaan lähes sataan maahan. Yleisöllä on ilmainen pääsy tapahtumaan.

Lajeina:

  1. Metsäkoneen veto
  2. Etupito
  3. Tukkipunnerrus
  4. Maastaveto
  5. Kehikon kanto
  6. Kilven kanto
  7. Säkin korkeusheitto
  8. Lastaus

Lisätietoja tapahtumasta:

Ilkka Kinnunen
041 507 7770
kinnunenscl@gmail.com